Boekenkringloop Alkmaar

Zoeken

facebook_page_plugin

|
06 570 33 128

Nette boeken voor kleine prijzen
Naast dienstverlener ben ik ook boekverkoper. Mogelijk bent u zelfs op deze website terecht gekomen via de domeinnaam www.boekenkringloopalkmaar.nl. Als u tweedehands boeken zoekt voor een kleine prijs, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik verkoop zowel oude als meer actuele boeken, maar ook boeken die netjes zijn, zo goed als nieuw, of boeken die door ouderdom en veelvuldig gebruik bijna uit elkaar vallen. Omdat ik geen kosten heb van een webshop met geïntegreerde betaalsystemen of een fysieke winkel met een hoge huur, kan ik de prijzen laag houden.

Elk boek verdient een lezer
Elk boek verdient een lezer. Daarom gooi ik geen boeken weg die compleet zijn en met een beetje tijd en moeite weer leesbaar gemaakt kunnen worden. Om dit voor elkaar te krijgen repareer ik ze, samen met mijn vader, zo veel als mogelijk is. Dit kan betekenen dat u soms boeken tegenkomt waarvan de rug en pagina's uit het boek gelijmd zijn met boekbinderslijm of waarvan de omslag geplakt is met Filmoplast (speciale boekentape). Het boek is dan wat broos, maar u kunt in ieder geval weer prima genieten van de inhoud. En daar gaat het mijns inziens om.

Grootletterboeken
U vindt bij mij een breed aanbod van genres, maar ook van grootletterboeken. Grootletterboeken zijn vaak prijzig, ook tweedehands, maar niet bij Alkmaarsche Letterkundige. Ik vergelijk grootletterboeken niet met grootletterboeken, maar met gewone boeken. U betaalt daarom niet meer dan de marktprijs van een gewoon tweedehands boek. Ik wil niet verdienen aan uw beperking. Ik wil dat u kunt genieten van een mooi verhaal, voor een gewone prijs.

Boeken doneren

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om boeken te doneren in verband met ruimtegebrek.

Heeft u boeken die in de weg staan en bent u van plan ze naar de kringloop te brengen? U kunt ze ook bij mij kwijt. "Waarom zou ik gratis boeken aan een handelaar geven," denkt u misschien terecht. Uiteraard verdien ik aan de boeken, maar ik word er echt niet rijk van. Ik verkoop boeken vaak door voor onder de €5,-. Voor die prijs orden en sorteer ik de boeken, haal ik ze meestal bij mensen op, maak ik foto’s voor op internet, vergelijk ik prijzen zodat ik de prijs van het boek kan bepalen, controleer ik de staat van het boek, repareer ik boeken, voorzie ik ieder boek van een artikelnummer en sticker, zet ik ze in mijn boekhoudprogramma, heb ik contact met potentiële kopers, pak ik het boek in, print ik een factuur uit en breng ik de boeken naar het postkantoor. Daarnaast moet ik ook nog een boekhouding bijhouden voor de Belastingdienst en omzetbelasting betalen. Geloof me, ik kan beter voor een baas werken. Maar ik doe het voor een goed doel. Ik zorg ervoor dat uw boeken weer bij een lezer terecht komen. Het is aan u.

Hoe bestel ik een boek en kan ik boeken ook ophalen?
U kunt de boeken online bij mij bestellen via Marktplaats.nl of Boekwinkeltjes.nl. Ik verzend boeken, maar ik bied ook de gelegenheid om boeken op te halen. Dit kan uitsluitend op afspraak. Het magazijn is namelijk aan huis en ik hanteer geen openingstijden zoals een fysieke winkel. Door middel van een afspraak staat u tenminste nooit voor een dichte deur. U kunt boeken bestellen via de "Bestel nu"-knop onder "Boekwinkeltje" of door te klikken op één van de onderstaande logo's. 

 

boekwinkeltjeslogo.png

marktplaatslogo.jpg

Hoe kan ik betalen?
Om impulsaankopen te voorkomen is alleen betaling vooraf mogelijk. Ik wil namelijk voorkomen dat zowel ik als de koper onnodige kosten maken. U kunt betalen via bankoverschrijving (Boekwinkeltjes en Marktplaats) of iDeal en Gelijk Oversteken (alleen via Marktplaats).

Moet ik binnen een bepaalde termijn betalen?
Gelieve binnen 3 dagen te betalen. Ik heb namelijk van elk boek maar één exemplaar en ik wil iedereen zoveel mogelijk de kans geven tot aankoop. Daarom houd ik een boek maar drie dagen vast.

Ik wil een bestelling annuleren. Kan dat?
Ja, dat kan. Ik heb liever dat u tijdig annuleert, dan dat u niets meer van zich laat horen. Stuur mij even een berichtje voor annulering. Als het boek al op de post is, dan kunt u, na retourzending, uw geld terugkrijgen.

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht en de gekozen bezorgdienst. Voor pakketpost maak ik standaard gebruik van DHL Parcel. De verzending tot 10 kilo is €5,- en tot 20 kilo €8,-. Dit zijn de tarieven voor thuisbezorging inclusief een track&trace-bericht van DHL. Verzending naar een DHL Servicepunt kan ook. Dit scheelt maar liefst €1,-. Het pakket moet alleen zelf opgehaald worden bij een Servicepunt in de buurt. Met andere woorden: tot 10 kilo is verzending naar een Servicepunt €4,- en tot 20 kilo €7,-. DHL Servicepunten zijn hier te vinden.

Voor brievenbuspost verstuur ik standaard via PostNL. Een brievenbuspakje kost €3,50. Per advertentie vindt u de geldende tarieven. Verzending naar het buitenland is mogelijk via DPD. Neem contact met mij op voor de tarieven.

Kan ik bestellingen ook retourneren?
Ja, dat kan. U heeft veertien dagen zichttermijn na ontvangst van het boek. Als deze veertien dagen zijn verstreken, heeft u nog veertien dagen de tijd om het boek te retourneren. De retourkosten zijn voor eigen rekening. Vergeet niet om een kopie van de factuur mee te sturen zodat ik meteen zicht heb op uw gegevens en de retourzending snel kan verwerken.
Let op: retourzendingen worden alleen geaccepteerd wanneer het boek in nagenoeg dezelfde staat verkeert als bij verkoop! Neemt u voor de zekerheid even contact met mij op voordat u overgaat tot retour.

Het boek is niet aangekomen. Wat nu?
Dit is uiteraard heel vervelend. Het kan zijn dat het poststuk vertraging heeft opgelopen. Wacht u daarom tenminste een werkdag voordat u contact met mij opneemt. Mogelijk ontvangt u uw boek de volgende werkdag alsnog (afhankelijk van de bezorgdienst). Is het boek nog steeds niet aangekomen? Neemt u dan contact met mij op. Ik neem dan vervolgens contact op met de bezorgdienst om een klacht in te dienen, en zoek met u naar een passende oplossing.