Romans

Zoeken

|
Telefoon: 0657033128

Mijn Nederlandstalige fantasydebuut komt eind november 2023 uit. Op deze pagina deel ik alle nieuwtjes rondom Levenslang in de Toren.

[Donderdag | 16 november 2023]: Interview in Nieuwsblad Alkmaar / Rodi Media. Lees het interview hier.

[Zaterdag | 25 november 2023]: Lancering debuut met BOEK10 in Theater Poco Màs te Roelofarendsveen. Samen met collega-auteur Nanda van Eck geef ik een lezing over ons schrijfproces. Tickets bestel je hier.

[Maandag | 27 november 2023]: Boekpresentatie bij Van der Meulen's Boekhandel aan de Langestraat in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Tijd: 17.30 uur. Vrije inloop, gratis entree.

Interviews

Onderweg!

cover Levenslang in de Toren

Over Levenslang in de Toren

Wat betekent vrijheid als je niet jezelf kunt zijn? Hoe ver ga je om iemand te helpen als je daardoor een levenslange gevangenisstraf riskeert? En wat als je door wie jij bent, door hoe jij bent geboren, niet wordt gezien als mens?

Levenslang in de Toren laat zien wat er gebeurt als één paramilitaire organisatie zoveel macht heeft, dat ingrijpen consequenties heeft. Wat de gevolgen zijn van een systeem waarin een bepaalde groep mensen wordt opgejaagd en levenslang opgesloten. Maar ook hoe mensen in een gepolariseerde samenleving proberen om nader tot elkaar te komen en wederzijds begrip te vinden.

Flaptekst

Mijn naam is Alise Aalmers. Ik was dagelijks op mijn hoede voor de jagers vanwege één simpel feit: ik ben een magiër, een lichtmagiër. Dat ik zo ben geboren, daar heeft de regering geen boodschap aan. Wij magiërs worden al eeuwenlang gezien als een gevaar voor de samenleving en wij worden levenslang opgesloten in de Nederlandse Torens. Ik heb de dans vaak kunnen ontspringen, tot die ene dag met Janela.

Ik had haar met alle macht moeten tegenhouden, maar als destructiemagiër laat Janela zich niet gemakkelijk de les lezen. Ze dacht een medemagiër te redden die werd mishandeld door de jagers, maar haar actie kostte ons uiteindelijk meer dan alleen onze vrijheid. Ze zette de levens van talloze onschuldige mensen in Alkmaar op het spel.

Om te voorkomen dat alles wat ik liefheb wordt vernietigd, moet ik moeilijke keuzes maken. Het laatste wat ik wil is samenwerken met de vijand. Maar als je levenslang hebt in de Toren, dan leer je pas echt wat wanhoop inhoudt.