Over Mij

Zoeken

|
Telefoon: 0657033128

Foto voor website

Mijn naam is Roxanne Borgman (1990) en ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Vanwege mijn affiniteit met taal en literatuur ben ik Nederlands gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. In 2019 behaalde ik mijn wo-bachelordiploma en in juli 2021 rondde ik de onderzoeksmaster Nederlandse Literatuur en Cultuur af, ook aan de UU. Momenteel werk ik als redacteur bij Rodi Media.

Via een lange omweg ben ik op de universiteit terechtgekomen. Ik heb een vmbo-diploma, vervolgens behaalde ik mijn mbo-diploma Sociaal Pedagogisch Werk, toen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Sociaal Juridische Dienstverlening (hbo), om uiteindelijk op de universiteit aan te belanden om Nederlands te gaan studeren. Door deze omweg weet ik wat het is om veel obstakels te overwinnen, en dat maakt mij niet alleen tot wie ik ben, maar het heeft mij ook inzicht gegeven in de diverse onderwijsniveaus in Nederland. Hierdoor kan ik qua taal en communicatie aansluiting vinden bij diverse doelgroepen.

Qua schrijven heb ik niet stilgezeten. Zo schreef ik columns en blogs voor websites als het NTI, Geekstijl, Inthegame en de SP Alkmaar. Ook schreef ik korte verhalen en romans. Zo is een kort verhaal gepubliceerd geweest in een verzamelbundel van de Fantasy Strijd Brugge in 2011 en gaf ik in 2010 een Engelstalige fantasyroman uit via Free Musketeers. Daarbij verschijnt mijn fantasyroman Levenslang in de Toren binnenkort bij Godijn Publishing.

Als tekstschrijver, redacteur en boekverkoper, doe ik wat ik het liefste wil, en dat is met teksten bezig zijn. Mijn enthousiasme en vaardigheden deel ik daarom graag met anderen middels mijn bedrijf Alkmaarsche Letterkundige. Met de opbrengst betaal ik mijn studieschuld af.