Home

Zoeken

facebook_page_plugin

|
06 570 33 128
images/iacf1.jpg

Diensten en producten

Bij Alkmaarsche Letterkundige kunt u terecht voor de volgende diensten en producten:

Blogitems

Boekrecensie: Branco & Julia door Gert-Jan van den Bemd

In Branco & Julia vinden de twee personages oude foto’s van een onbekende Française genaamd Yvette op de Portugese vlooienmarkt ‘de Feira’. De foto’s inspireren hen niet alleen tot een zoektocht naar de identiteit van Yvette, maar vooral tot een zoektocht naar betekenis en geluk in hun eigen leven. Hierdoor biedt de roman de lezer niet alleen een vlot geschreven verhaal met een interessant thema, maar ook een boodschap om over te na te denken. De personages en de schrijfstijl hebben mij zeker weten te boeien, maar helaas heeft de roman ondanks zijn boodschap geen blijvende indruk achtergelaten.

Read more ...

Boekrecensie: Sally Rooney – Normale Mensen

In mijn blog over racisme en uitsluiting in literatuur gaf ik aan dat ik mij geroepen voelde om Normale Mensen van Sally Rooney door alle controverse eens te gaan lezen. Het is namelijk geen boek dat ik vanuit mezelf zomaar zou oppakken. Ik moet zeggen dat ik het boek daarbij, ironisch genoeg, minstens tien keer heb weggelegd en dat het een worsteling was om door te komen. Tijdens het lezen dacht ik elke keer: waar gáát dit boek nu eigenlijk over?

Read more ...

Blog [Creatief Schrijven] Beeldend schrijven en het nut van de thesaurus

In het eerste nummer van Schrijven Magazine van 2022 (jaargang 26), geeft redacteur Peter de Rijk tips over hoe details en metaforen je verhalen kunnen verrijken. “Leren observeren”, is de titel, en vooral 'het kijken' staat daarin centraal. ‘Waar het kijken bij een schilder, tekenaar of beeldhouwer vanzelfsprekend lijkt,’ schrijft De Rijk, ‘verwacht je dat het bij een schrijver of dichter minder belangrijk is’. Observatie en aandacht voor de juiste woordkeuze en details zijn volgens De Rijk enorm belangrijk voor een schrijver. In deze blog laat ik zien hoe een thesaurus daarbij kan helpen.

Read more ...

Recente nieuwsitems

March 16, 2022

Vanwege verbouwing langere respons- en verzendtijd!

Vanwege een verbouwing zal er vanaf 21-3 t/m ongeveer 1-5 een langere responstijd zijn voor e-mails en zal verzending ongeveer 1 tot 2 werkdagen langer gaan duren. Ophalen is vooralsnog alleen mogelijk in de weekenden. Onze excuses voor het ongemak!

depositphotos 29092295 stock photo moving boxes in empty room

September 06, 2021

Boeken gezocht voor recensies!

Nu mijn studie is afgerond heb ik eindelijk eens tijd om de boeken te gaan lezen die al tijdje op mijn to-dolijst staan. Van deze boeken plaats ik regelmatig recensies om mijn passie voor boeken met anderen te delen.

Lees Meer

April 27, 2020

Diverse bundels met streekromans voor een kleine prijs!

Diverse bundels met streekromans te koop. Van 7 tot 19 stuks per bundel. Met bekende auteurs zoals Gerda van Wageningen, Margreet van Hoorn, Henny Thijssing-Boer, Jan Mens en nog veel meer.

Lees Meer

April 27, 2020

Dr. L. de Jong Tweede Wereldoorlog serie deel 1 t/m 13

Dr. L. de Jong - serie Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. Deel 1 t/m 13. 27 delen.

Lees Meer

August 02, 2019

Opruiming: diverse romans, thrillers, nonfictieboeken, kinder- en stripboeken te koop.

Diverse romans, thrillers, non-fictieboeken, kinder- en stripboeken te koop vanaf €0,10,- per stuk tot maximaal €1,50,- per stuk. 

Lees Meer

July 14, 2019

Diverse thrillers en romans in prijs verlaagd

Diverse thrillers en romans zijn in prijs verlaagd en zijn beschikbaar vanaf €1,50,-. De boeken zijn recent online geplaatst op Boekwinkeltjes en Marktplaats.  

Lees Meer